mei 17

Floor, Floor en Marin in de halve finale C Lijn!

Zondag 14 mei stonden Floor Leffers, Floor Grefte en Marin in de halve finale om zich te plaatsen voor het Clijn NK!! Ze hebben voor het eerst een dubbele salto laten zien! Helaas is het C-lijn trio niet door naar het NK, maar ze hebben wel hele mooie oefeningen neergezet! Hier de tempo oefening met dubbelsalto:

Helaas is het C-lijn trio Floor, Floor en Marin niet door naar het NK, maar ze hebben wel hele mooie oefeningen neergezet! Hier de tempo oefening met dubbelsalto🎉🎉 #eerstedubbelGVAV

Geplaatst door GVAV-Rapiditas Gymnastiek op zondag 14 mei 2017

 

 

 

mei 17

1e Wedstrijd voor NTS C!

Op zaterdag 13 mei waren de NTS C wedstrijden in Bellingwolde.
In de eerste wedstrijd turnden Caeley en Jasmijn (pupil 2 D2). Ze begonnen op sprong waar Jasmijn heel sterk begon. Op dit onderdeel werd ze dan ook 1e! Op de brug herpakte Caeley zich ontzettend goed na een val bij het inturnen. Beide meiden lieten een mooie oefening zien. Jasmijn behaalde op brug zelfs de 2e score! Toen nog balk en vloer, de sterke kanten van Caeley! Op balk behaalde ze de hoogste score en op vloer de 4e score. Jasmijn weer heel keurig 9e en Caeley stond zelfs op het podium, ze werd 3e! Op 10 juni mag Caeley de finale turnen.

In de eerste wedstrijd turnden ook Lynn, Bibi, Yael en Berdien. Dit verslag volgt.

In de tweede wedstrijd mochten Mylou, Noa en Wendy (pupil 1 D2) laten zien wat ze konden! Ze begonnen op balk en Noa was als allereerste aan de beurt. Van de spanning viel ze er helaas 3x vanaf. Bij Wendy en Mylou ging dit beter. Wendy werd op balk 5e en Mylou haalde zelfs de hoogste score! Gelukkig kon Noa het goedmaken op vloer, hier turnde ze even de 2e score bij elkaar! Wendy liet op vloer helaas kostbare punten liggen. Na de vloer de sprong. De drie meiden lieten een goede sprong naar kunnen zien en Wendy haalde hier zelfs de hoogste score van alle meiden! Ook brug ging goed bij alle drie. Wendy haalde hier de 2e score en Mylou zelfs de hoogste! Al met al een goede wedstrijd voor iedereen! Noa werd 8e, Wendy 6e en Mylou mocht het podium beklimmen, 1e en daarmee een plaats in de finale.

In de derde wedstrijd mochten de mini instappers turnen (D2). Ze waren over 2 groepjes verdeeld. Demi, Teuntje en Cherissa begonnen op vloer. Teuntje beet het spits af, ze vergat helaas iets waardoor haar score aan de lage kant was. Cherissa en Demi turnden deze oefening naar kunnen en Demi behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel. Op de sprong liet Demi een handstandplatval zien en Teuntje en Cherissa een mooie zweefrol. Op de brug lieten deze meiden een brugoefening zien naar eigen kunnen. Tot slot de balk, altijd spannend. Teuntje mocht als eerste en behaalde de 11e score. Daarna mocht Demi, met een mooie handstand en helaas een koprol naast de balk behaalde zij de 5e score. Cherissa haalde eruit wat erin zat en haalde de hoogste score van de 15 mini instappers. Teuntje werd 13e, Cherissa greep net naast een finaleplaats met de 7e plaats en Demi werd 1e en is hiermee door naar de finale!
In deze wedstrijd turnden ook mini instappers Nora, Salma, Marije en Juna. Het verslag van deze dames volgt!

mei 11

Record aan finale plekken D/E lijn!

Zondag 7 mei was de halve finale van acro D/E lijn. Zes teams van GVAV Rapiditas gymnastiek hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd!

In de ochtend deden Dychelen en Elisa mee bij de E-junioren duo`s. Met een mooie oefening was het tot de laatste oefening spannend of er een medaille in zat. Uiteindelijk mochten ze het podium betreden op de 3e plek!! En wisten ze zich zo te plaatsen voor de finale!

In wedstrijd 2 deden twee E-senioren trio`s mee. Team Jade, Ilse en Leyan en team Melissa, Katja en Lieke. Melissa, Katja en Lieke draaiden een fantastische oefening! Helaas door een klein wiebeltje was het niet genoeg voor een finaleplek. Wel werden deze dames heel keurig 8e van de 16 teams. Team Jade, Ilse en Leyan werden heel netjes 3e!! En hebben zich hiermee geplaatst voor de finale.

Bij de categorie D-senioren hadden 3 teams van GVAV zich geplaatst. Als eerste mochten Eline, Olga en Pascalle hun oefening laten zien. Met tot nu toe hun beste oefening in een sterk deelnemersveld van 18 teams, was het tot de laatste minuut spannend of ze de finale zouden gaan halen. En dit deden ze!

Team Nadine, Esmée en Chaja draaiden de beste oefening van hun seizoen en dit werd dan ook beloond met een hoge score. Deze dames kregen dan ook het zilver omgehangen!

Team Julia, Lotte en Lara lieten een prachtige oefening zien! Door een klein tijdsfoutje kwamen ze net naast het podium op de 4e plek terecht. Al deze 3 teams hebben zich geplaatst voor de finale op 10 juni in Zwolle!

Een record voor GVAV met in totaal 5 finale plekken in de D/E lijn!

mei 08

Mooie resultaten voor NTS B in het Alfa-college!

In de eerste wedstrijd turnde Jenthe (mini instap d1) een goede wedstrijd met elementen die veel beter gingen dan de vorige keer. Met name de koprol op balk en de overslag op vloer waren hoogtepunten. Ze werd 1e.
Pascalle, Sharina en Claire (pupil 2 d1) deden het ook heel goed. Claire liet zien dat ze sinds de vorige wedstrijd goed vooruit is gegaan. De radslag op balk ging fantastisch! Sharina en Pascalle turnden naar kunnen en stonden beide weer op het podium. Pascalle werd 2e en Sharina 3e. Jenthe, Pascalle en Sharina behaalden een finaleplaats. 

In de tweede wedstrijd turnde Jente (junior F) na een blessure haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Dit ging boven verwachting goed! Ze beklom het podium zelfs op de hoogste plaats! Doordat ze maar 1 wedstrijd heeft geturnd kon ze zich niet plaatsen voor de finale.
Lieke, Aimee, Jade en Chanelle (pupil 1 d1) turnden ook in de tweede wedstrijd. Jade liet zien dat ze een keer meer is gaan trainen door een geweldige balkoefening! Vandaag werd ze 5e, super netjes! Helaas was het in totaal niet genoeg voor een finale plaats. Aimee had vandaag haar dag niet helemaal, her en der liet ze puntjes liggen die de vorige keer wel werden meegenomen. Vandaag werd ze 9e, maar de finaleplaats is binnen!! Lieke turnde heel goed, maar vergat op balk een draaitje. Dit zorgde ervoor dat ze net naast het podium stond, ze werd 4e. Wel bemachtigde ze haar finaleplaats! Chanelle liet de vorige wedstrijd wat punten liggen en maakte dat vandaag even goed! Bijna alles ging perfect! Ze werd vandaag 1e en heeft ook een finaleplaats! 

In de derde wedstrijd kwamen Sanne en Juul (jeugd 2 G) in actie! De meiden hadden er zin in maar helaas ging balk niet zoals gepland. De meiden vielen beide 3 keer maar hielden zich sterk. Ze herpakten zich goed en lieten mooie vloeroefeningen zien! Helaas ging een sprong van Juul ook nog mis maar daarna heeft ze haar punten weer wat opgehaald met een mooie brugoefening. Sanne liet twee goede sprongen zien en ook brug ging naar kunnen. Sanne eindigde op een 9e plek en Juul werd 12e.

In de laatste wedstrijd turnden Indy en Kiki (jeugd 1 D2). Indy had een hele goede wedstrijd en werd op sprong 4e en op balk 5e! Ook op de andere toestellen was ze erg stabiel. Een grote vooruitgang sinds de vorige wedstrijd! Kiki heeft weer een hoop geleerd en het ging net weer wat beter dan de vorige wedstrijd. Helaas op brug een wat minder hoge score maar voor de rest had ze een prima wedstrijd geturnd. Kiki werd 13e en Indy heel netjes 6e! Echt om trots op te mogen zijn.

In de andere baan turnden Chaja en Dychelen (jeugd 1 D1). Zij begonnen heel goed op sprong, waar Dychelen de 3e score pakte met een mooie 1/2 in 1/2 uit. Ook op brug turnden ze beide mooie foutloze oefeningen, bij Chaja lukte de kip dit keer ook en werd 2e op dit toestel. Balk is en blijft altijd spannend en de vorige wedstrijd ging dit onderdeel niet zo goed. Gelukkig bleek Dychelen dit keer staan als een huis en dit werd beloond met de hoogste score. Chaja viel helaas van de balk af en maakte een foutje bij de afsprong. Op vloer herpakte Chaja zich heel goed en liet een topoefening zien, ook hier had ze de 2e score. Dychelen maakte een paar foutjes op vloer waardoor haar score wat tegenviel. De meiden waren erg aan elkaar gewaagd. Chaja werd net 4e en Dychelen 3e! Beide behaalden een plaats in de finale.

apr 11

Goede prestaties Provinciaal Kampioenschap NTS A!

Zaterdag 8 april was de 2e provinciale wedstrijd voor de NTS- A meiden.
Vanmorgen hebben Safira & Suus (pupillen II), Julia (Jeugd) en Marin (junior) hun wedstrijd geturnd.
Safira turnde zoveel vrijer en stabieler dan de vorige keer! Nu nog wat meer netheid en dan kan ze meedoen voor de medailles. Suus was vandaag erg netjes & sterk. Vooral haar brugoefening zag er erg goed uit. Ze eindigde (net als de vorige keer) op een mooie 2e plaats.
Julia’s brug was vandaag ook haar beste onderdeel. Alles doorgeturnd en de 2e score! Ook de rest ging gewoon keurig en hiermee eindigde ze op een 5e plaats.
Marin was in de andere baan het turnen. Dat deed ze op vloer en sprong zoals ze dat kan, maat liet op brug & balk punten liggen. Deze wedstrijd werd ze 5e, maar in het algemeen klassement werd ze 3e. Suus werd 2e in de strijd om het provinciaal kampioenschap. Goed gedaan meiden!

En ook in de laatste turnwedstrijd in Uithuizen kwam GVAV weer in actie.

Ingrid turnde in baan 1. Zij begon op brug, afgelopen wedstrijd wilde de kip nog net niet lukken maar vandaag turnde ze een super mooie brug inclusief perfecte kip! Vervolgens gingen we naar balk. Ingrid is een stabiele balk turnster maar doordat ze erg lang moest wachten op de jury werd ze extra zenuwachtig met als gevold wat extra wiebels. Toch wist ze haar oefening te turnen zonder val dus dat was erg knap. Op vloer liet ze een prachtige oefening zien en dat werd gewaardeerd door de jury, ze eindigde op dit toestel als 3e!! Ook haar sprongen waren weer net wat beter dan de vorige wedstrijd. In totaal werd Ingrid netjes 7e!

In de andere baan turnden Ilse, Isabel, Sophie en Liset (Senior 3e divisie). De meiden begonnen op brug, niet hun meest favoriete toestel maar vandaag ging het bij iedereen aardig goed! Liset behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel. Ook op balk was Liset op haar best en behaalde de hoogste score! De andere meiden waren iets minder stabiel en vielen er allemaal wel een keer af.. Gelukkig herpakte iedereen zich mooi op vloer en liet iedereen een goede oefening zien! Als laatste toestel kwam sprong. Dit hebben ze alle 4 gedaan zoals ze kunnen!
Isabel werd 15e, Ilse 13e, Sophie 9e en Liset werd heel knap 2e!

Dit was ook de laatste wedstrijd van het seizoen voor deze meiden. Jammer, dat op de wedstrijd niet altijd alles eruit komt wat erin zit maar we weten wel weer waar we op kunnen trainen!

apr 03

Halve finale met Nadine in Bellingwolde!

Inmiddels al heel wat wedstrijden samen met Nadine gehad… op zondag 2 april was het de halve finale van de 2e divisie in Bellingwolde! Wát was Nadine goed…het NK was echt binnen handbereik.
Op vloer, sprong en brug liet Nadine mooie oefeningen zien. Niet perfect, maar wel genoeg om met de besten mee te draaien. Maar helaas op het laatste toestel (balk) ging het dan toch nog mis. Ze begon ook goed, maar helaas liet ze zich afleiden door een passerende mede turnster. In deze zaal was het ook moeilijk om je te kunnen concentreren; het was eigenlijk te krap (en warm) om vrijuit te turnen. Dit is geen excuus; de omstandigheden waren voor iedere turnster natuurlijk hetzelfde.
Maar daarna was de concentratie weg en volgde er nog een val. En dat was helaas 1 val te veel. Nadine kelderde in het klassement naar de 14e plek (eerste 12 gingen door) en is daarmee 2e reserve. Heel erg jammer dat ze nu de finale mist, omdat ze dit jaar echt de oefeningen heeft om daar te staan! Volgend seizoen gaat dat hét doel worden!
Uiteraard zijn we hartstikke trots op Nadine dat ze zo goed mee kan doen in de 2e divisie. Een voorbeeld voor veel GVAV-ers!

apr 03

Marin, Liset en Sophie in de halve finale in Bellingwolde!

De halve finale van de 3e divisie vond op zaterdag 1 april plaats in Bellingwolde. Dit betrof een landelijke wedstrijd en het was dus erg fijn dat dit redelijk in de buurt was.
Marin was onze junior- turnster die deze halve finale had gehaald. Zij begon vandaag haar wedstrijd op de balk. En dat ging toch mis….! 4x ervan af. De moed zonk (mede trainster) Nadine en mij in de schoenen… dit was niet bepaald het begin waarop we hoopten. Marin was ook erg teleurgesteld, maar deed iets waar wij héel gelukkig van werden; de overige 3 toestellen deed ze beter dan we ooit van haar gezien hebben! Dat getuigt van klasse om zó door te gaan. Uiteindelijk eindigde ze niet bij de bovenste helft, maar kan ze toch met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd.

Liset en Sophie turnden in de laatste wedstrijd in de categorie ‘senioren’. In deze finale bleek al snel dat ze een maatje te klein waren om mee te doen om de finaleplaatsen. ‘Zorgen dat je een wedstrijd naar tevredenheid turnt’ was dus de opgave. En dat is wel gelukt. De oefeningen moeten vooral nog groeien in stabiliteit en hier en daar wat netheid. Liset werd 20e en Sophie 23e.


Volgende week staat er weer een Gronings onderonsje op het programma en hopelijk kunnen ze dan meedoen om de medailles!

mrt 30

Veel medailles 1e wedstrijd NTS B!

Zaterdag 25 maart was de eerste NTS B wedstrijd in Stadskanaal. In de eerste wedstrijd turnde Jenthe een super wedstrijd, alleen op vloer liet ze wat punten liggen. Ze verdiende de 1e plaats! Pacalle, Sharina en Claire turnden ook in de eerste wedstrijd. Pascalle en Sharina kregen beide ook een medaille omgehangen! Nog even aan de radslag op balk werken en de punten zijn nog hoger! Pascalle was 1e en Sharina 2e. Claire eindigde op de 18e plaats, met wat meer oefening kan zij er ook zeker meer uithalen!

In de tweede wedstrijd mochten Lieke, Chanelle, Jade en Aimee laten zien wat ze konden! Aimee en Lieke deden dit fantastisch en dat resulteerde in een 1e plaats voor Lieke en een 2e plaats voor Aimee. Chanelle liet helaas kostbare punten liggen en werd 7e. Wel was ze sprong 2e en op vloer 3e!
Jade turnde een goede wedstrijd en behaalde op sprong zelfs de 4e score! In totaal werd ze 8e en dat is erg knap in een deelnemersveld van maar liefst 16 meiden.
Alle vier nog goed aan de slag met de radslag op balk en er komen nog hogere cijfers te staan!


In de derde wedstrijd was Sanne aan de beurt. Sanne was goed in vorm en turnde erg stabiel. Hier en daar wat kleine foutjes maar dat hoort er bij. Op balk stond ze als een huis met alle onderdelen! Tegen haar eigen verwachting in misschien behaalde zij super knap de 3e plek!

En dan de laatste wedstrijd:
Indy en Kiki (jeugd D2) begonnen bij de vloer. Ze maakten hier allebei een foutje maar over het algemeen een mooie oefening. Op sprong waren de dames sterk, Indy behaalde hier met een 11.950 de hoogste score! Brug ging erg goed bij Kiki, hier behaalde zij een 13.100. Bij Indy ging het ophurken helaas niet helemaal goed waardoor haar score wat lager was. Als laatst mochten de toppers naar balk. Indy liet een mooie oefening zien maar bleef helaas niet staan met de radslag. Ook Kiki kwam naar ten val met radslag maar sprong toch erg dapper weer op de balk en maakte haar oefening af.
In de andere baan turnden Chaja en Dychelen (jeugd1 D2). Zij begonnen bij balk. De meiden waren erg zenuwachtig en turnden niet zoals we van ze gewent zijn. Erg onstabiel en beide met wat vallen. Gelukkig konden ze zich daarna herpakken op vloer. Ze lieten allebei prachtige oefeningen niet met een dubbele flikflak. Chaja had met een 13.767 zelfs de tweede score! Op sprong liet Chaja twee mooie overslagen zien en turnde Dychelen super knap twee keer 1/2 in 1/2 uit. Met een 11.175 werd zij 2e op dit toestel! Brug is Chaja’s beste onderdeel maar helaas kwam het er niet helemaal uit. De kip mislukte maar de rest ging gelukkig goed. Dychelen turnde een goed oefening.
Kiki werd 16e, Indy 14e, Chaja 6e en Dychelen toch nog 3e!

De meiden hebben hun best gedaan en van de foutjes kunnen we leren. Wij zijn in elk geval trots op jullie!

Al met al een GEWELDIGE GVAV dag!!

mrt 19

Prachtige resultaten voor acroteams!

Zaterdag 18 maart was een mooie wedstrijddag voor de teams! Er zijn maar liefst 6 teams van de D/E door naar de halve finale voor het NK!! Daarnaast heeft het pupillentrio het NK-limiet binnen!

Uitslagen:

E senioren trio:
2e: Ilse, Jade en Leyan (door)
5e: Melissa, Katja en Lieke (door)

E junioren trio:
6e: Evelien, Merel en Noëlle

E junioren duo:
1e: Dychelen en Elisa (door)
11e: Jutta en Juna (1e reserve)

D senioren trio:
3e: Lotte, Julia en Lara (door)
5e: Nadine, Esmee en Chaja (door)
8e: Olga, Eline en Pascalle (door)

E senioren duo:
12e: Demi en Esmee
16e: Sanne en Yael

A pupillen trio:
6e: Serèn, Gaia en Debora (+NK limiet)

Gisteren was een mooie wedstrijddag voor de teams! Er zijn maarliefst 6 teams van de D/E door naar de halve finale voor het NK!!🎉 Daarnaast heeft het pupillentrio het NK-limiet binnen!💪 Uitslagen:Esenioren trio:2e: Ilse, Jade en Leyan (door)5e: Melissa, Katja en Lieke (door)Ejunioren trio:6e: Evelien, Merel en Noëlle Ejunioren duo:1e: Dychelen en Elisa (door)11e: Jutta en Juna (1e reserve)Dsenioren trio:3e: Lotte, Julia en Lara (door)5e: Nadine, Esmee en Chaja (door)8e: Olga, Eline en Pascalle (door)Esenioren duo:12e: Demi en Esmee 16e: Sanne en YaelApupillen trio:6e: Serèn, Gaia en Debora (+NK limiet)

Geplaatst door GVAV-Rapiditas Gymnastiek op zondag 19 maart 2017

Floor, Floor en Marin lieten op zondag 19 maart twee mooie oefeningen zien! Ze haalden hierbij hele hoge scores. Hiermee zijn ze 6e geworden van de 22 deelnemende teams (3e van de tempo-oefeningen)

mrt 13

2 Medaille winnaars NTS-A wedstrijd!

Zaterdag 11 maart waren de NTS- A wedstrijden in Uithuizen. Een aantal GVAV- turnsters kon vandaag om verschillende redenen niet meedoen, maar gelukkig hebben we nog veel toppers over!
In de eerste ronde turnden Suus & Safira (pupil II N3), Julia (Jeugd I N4) en Marin (Junior D). Safira moest vandaag veel angsten overwinnen en heeft dat fantastisch gedaan. Op ieder toestel heeft ze iets laten zien wat ze eigenlijk niet durft. Hopelijk geeft dit vertrouwen voor de komende trainingen en wedstrijden.
Suus turnde in dezelfde categorie en was vastbesloten om niet weer zo’n gekke wedstrijd te turnen als de vorige keer.. Dat is zeker gelukt! Met name haar brugoefening ging nu zoveel beter en voor het eerst lukte de kip op een wedstrijd. Ook de andere toestellen deed ze keurig en ze eindigde dan ook op een mooie 2e plaats!
Julia begon vandaag enigszins zenuwachtig aan haar wedstrijd. Een vergeten tas hielp ook niet echt mee. Ondanks de zenuwen ging het helemaal niet gek. Op vloer dubbel flick flack gedaan, een prachtige kip en niet gevallen van de balk. Met een iets betere afwerking kan ze de volgende keer vast nog hoger komen dan de 5e plaats die ze nu haalde.
Marin begon in de andere baan voortvarend op de brug. Een mooi begin van de wedstrijd! De balk ging iets minder dan we gewend zijn, maar de score was nog oké. Op vloer haalde Marin de hoogste score van de junioren. Dat was best een verrassing voor ons. Misschien helpt haar acro- uitstraling wel mee!
Haar sprongen werden ook super hoog gewaardeerd en dit alles resulteerde (wederom) in een 1e plaats voor Marin!
Al met al een keurige wedstrijd voor deze 4 meiden.

In de laatste wedstrijd turnden de senioren Liset, Ilse en Isabel. Isabel turnde een prachtige vloer, op dit toestel behaalde ze de 3e score. Ook Ilse had een sterke vloer en Liset maakte helaas 1 val. Bij sprong ging bij alle meiden prima en na twee rondes stond Ilse zelfs even 1e. Brug is niet hun sterkste toestel maar de meiden hebben het er zonde val vanaf gebracht. Liset werd hier zelfs 4e. Op balk was Isabel een beetje haar concentratie kwijt en maakte twee vallen. Ook Liset viel hier en bij Ilse werden niet alle onderdelen geteld. Ilse werd 5e, Liset 11e en Isabel 12e. Niet alles ging zoals gehoopt maar al met al hebben ze prima geturnd.

In de andere baan turnde Ingrid haar eerste wedstrijd bij GVAV. En ze deed het hartstikke goed. Op vloer liet zij een hele mooie oefening zien, hier behaalde zij de 5e score. Op sprong kan nog wat geoefend worden maar voor vandaag ging het best goed. Sinds kort kan Ingrid kip op de brug, helaas wilde deze bij de wedstrijd nèt niet lukken maar toch heel goed dat ze hem heeft geprobeerd. Als laatst turnde zij een nette oefening op balk, een paar wiebeltjes maar geen vallen en wel een hele mooie stabiele radslag! Ingrid eindigde op een 12e plek en mag heel trots zijn. Nu hard trainen om de volgende keer nog mooiere oefeningen te laten zien!

Oudere berichten «