jan 24

Eerste wedstrijd voor de C-lijn!

Zaterdag 20 januari was de eerst wedstrijd voor de C-Lijn. Dit was een goede eerste wedstrijd.
Esmee, Linda en Chaja eindigden op een mooie 7e plek. Eline, Olga en Pascalle wisten ondanks een val nog een 16e plek te halen in het grote klassement!

jan 24

Provinciaal kampioenschappen 2e divisie!

Op zaterdag 13 januari waren de provinciaal kampioenschappen voor de 2e divisie in Heerenveen.

Ondanks een pols- én enkelblessure heeft Meike toch sprong en vloer geturnd. Op sprong turnde ze een overslag en op vloer liet ze een mooie oefening zien! Rachel heeft de afgelopen weken niet kunnen trainen door een rugblessure en kon daardoor ook vandaag niet meedoen. Ook Nadine kon vandaag niet meedoen, zij heeft haar kruisband afgescheurd en zal de rest van het seizoen moeten revalideren.

Volgend jaar hopen we weer te knallen op de wedstrijdvloer!

Meike, Rachel en Nadine

jun 23

A-pupillen trio op NK in Ahoy!

Op zondag 18 juni mochten het A-pupillen trio Seren, Gaia en Debora alsnog hun oefening laten zien op het NK in Ahoy. Met een knappe prestatie en hun beste oefening sloten ze dit seizoen af met een keurige 6e plek!
Super gedaan dames!!

jun 18

Nederlands kampioen acro!

Zaterdag 10 juni werden de Nederlandse kampioenschappen D- en E-lijn gehouden in Zwolle.

Maar liefst vijf GVAV teams wisten zich hiervoor te plaatsen.

Bij de E-senioren trio`s lieten team Ilse, Jade en Leyan een prachtige oefening zien. Ze kregen hiervoor een 32.900. Tot het laatste moment bleef het spannend of er een top 3 in zat. Uiteindelijk werden ze zelfs op 1 tiende na heel knap 4e!!

In een sterk deelnemersveld mochten bij de D-senioren trio`s als eerste team Olga, Eline en Pascalle hun oefening laten zien. En dat deden ze met de beste oefening van dit seizoen! Een mooie afsluiter die beloond werd met een 32.600. Hiermee eindigden ze van de 18 teams op een keurige 9e plek! In het laatste blok in deze categorie zaten team Lotte, Julia en Lara en team Esmée, Nadine en Chaja. Julia, Lotte en Lara lieten een hele mooie oefening zien met een prachtige choreografie! Helaas waren de punten wat teleurstellend voor zo`n mooie oefening. Ze eindigden hierbij met een score van 32.450 op plek 12. Team Esmée, Nadine en Chaja lieten een technisch sterke oefening zien met een mooie hoge salto. Met een elleboog blessure van Nadine (erg knap dat je zo doorgezet hebt) haalden ze een mooie score van 33 rond en eindigden hiermee op een keurige 7e plek, met zelfs maar drie tiende verschil met de nummer drie! Het zat dus erg dicht op elkaar.

Een groot feest bij de E-junioren duo`s. Tot de laatste oefening was het spannend of het plek 1 of plek 2 zou worden. Maar met een erg sterke oefening vol energie werden Dychelen en Elisa Nederlands kampioen!!! Een hele knappe prestatie!

 

Nog even nagenieten van de prachtige oefening van onze Nederlandse kampioenen Dychelen en Elisa!

 

Nog even nagenieten van de prachtige oefening van onze Nederlandse kampioenen Dychelen en Elisa! ??

Geplaatst door GVAV-Rapiditas Gymnastiek op dinsdag 13 juni 2017

jun 13

Prachtige resultaten in de finale voor NTS B en C!

Zaterdag 10 juni mochten een heel aantal GVAV turnsters laten zien wat ze konden in de finale voor NTS C en B. In de eerste wedstrijd deed een grote groep turnsters van GVAV mee. Jenthe liet zien wat ze kon bij de mini instappers D1. Ze begon op haar favoriete onderdeel, brug. Dat ging heel goed! Toen de balk, Jenthe was iets te voorzichtig en dat was te zien aan de hoogte van haar sprongen en handstand. Hier liet ze dus iets liggen. Op de vloer was ze bang dat ze iets vergeten was, maar dat bleek niet zo te zijn. Ze turnde een mooie score bij elkaar! Tot slot de sprong, daar is Jenthe heel goed in en ze haalde dan ook de hoogste score van de 5 mini instappers. Bij de prijsuitreiking mocht ze een medaille in ontvangst nemen, 3e in de finale, een goed seizoen voor Jenthe! 
Ook Lieke, Aimee, Jade en Chanelle turnden in deze wedstrijd. Zij begonnen op sprong en lieten alle 4 mooie sprongen zien! Bij Lieke ging het wel erg goed, zij had de hoogste score van alle 13 pupillen 1 D1. Daarna turnden ze hun brugoefening. Bij Jade lukte het ophurken helaas niet, maar ondanks dat bleef er nog een redelijke score over! Daarna balk, altijd even spannend. Bij de een ging dat beter dan bij de ander. Lieke behaalde hier een hele knappe 2e score. Het leek helemaal haar dag te zijn na de eerste 3 onderdelen! Tot slot de vloer. Dit ging bij ieder naar kunnen! Dit is helemaal Chanelle haar onderdeel, ze behaalde een enorm hoge score van 14.850!! Daarmee werkte ze zichzelf een heleboel plaatsen omhoog, ze werd 3e! Lieke haar dag werd beloond, zij werd 2e!! Ook Aimee en Jade mogen trots zijn op deze finale met een 9e en 12e plaats! Goed gedaan dames!
In hetzelfde groepje turnden ook Sharina en Pascalle, pupillen 2 D1. Op sprong begonnen ze met een overslag en streksalto. Met name Pascalle opende de wedstrijd hiermee heel sterk. Op brug was het even spannend, want met zo’n enorme groep turnsters inturnen bleek niet zo fijn. Sharina kon hierdoor geen salto oefenen en vond haar oefening daarna even spannend. Maar Sharina kennende deed ze haar oefening met een keurige salto! Pascalle liet op dit onderdeel helaas wat punten liggen door een val met het ophurken. Ook voor deze dames is balk altijd even een puntje. Sharina liet zich niet kennen en turnde de 1e score van alle 14 meiden bij elkaar!! Pascalle viel met de handstand en was haar oefening even kwijt. De teleurstelling was groot, maar vol goede moed ging ze naar het laatste onderdeel, vloer. Daar liet ze een fantastische oefening zien die werd beloond met maar liefst 14.500 punten, de hoogste score! Daarmee werkte ze zich nog op tot een hele knappe 4e plaats. Heel goed gedaan! Sharina behaalde zelfs een medaille, 3e!! Gefeliciteerd!!
Berdien en Yael ieten beide zien wat ze konden bij de instappers D2. Ze begonnen op de vloer en waren allebei best wel zenuwachtig en dit was te zien in hun oefening in hun bewegingen. Yael is helaas 1 sprongetje vergeten waardoor ze min punten kreeg, verder hebben ze een goede oefening neergezet. hierna gingen we door met sprong hierbij sprongen ze allebei een mooie sprong, 2 keer een handstand platsla. Toen gingen we door naar de brug, de favoriet van de 2 meiden. hier hebben ze allebei super goed hun best op gedaan en hingen van alle meiden het langt aan de stok na de koprol voorover. Als allerlaatste onderdeel hadden ze balk. Hiervoor waren beide dames erg zenuwachtig omdat ze bang waren om eraf te vallen, Berdien werd op dit onderdeel eerste met een score van wel 13.533!! Yael viel er helaas 1 keer af maar heeft zich super goed herpakt. Berdien viel net buiten de prijzen met een 4de plek en Yael werd 26ste.

In de 2de wedstrijd mochten onze Mini instappers van D2 zichzelf laten zien hierin deden Nora, Demi en Cheryssa mee. We begonnen op de balk dit ging bij alle dames erg goed op een paar kleine foutjes na.
Vervolgens kwam vloer hier werd Demi 4de op en het ging ook super goed bij haar. Nora was ook erg op dreef alleen ging iets te snel door haar oefening heen waardoor ze sommige onderdelen iets minder netjes deed. Cheryssa was een halve draai heen en weer terug vergeten op de vloer waardoor ze 4 hele strafpunten kreeg.
Hierna kwam de sprong dit ging erg goed alleen alle 3 stonden ze niet helemaal recht in de handstand.
Als laatste onderdeel hadden de meiden de brug dit vonden de meeste hun leukste onderdeel, hierin hebben ze meiden laten zien wat ze konden. Uiteindelijk is Cheryssa 17de geworden. Nora is 8ste geworden en Demi is 6de geworden.
In dit zelfde groepje turnde ook Caeley mee onze Pupil 2 D2. Ook Caeley begon op de balk, tijdens haar oefening is ze helaas 1 x gevallen met de radslag en is ze een sprongetje vergeten wat ervoor heeft gezorgd dat ze 2 punten in de mindering heeft gekregen. Vervolgens had Caeley vloer hier ging ze super goed op en is ze uiteindelijke 6de geworden. Bij de sprong moest Caeley heel erg wennen omdat de kast lager was dan de hoogte waar ze normaal op traint dit was helaas ook te zien in de sprong die ze deed. Ondanks het hoogte verschil heeft ze de sprong gewoon gedaan! Als laatste onderdeel brug, in dit onderdeel heeft Caeley laten zien wat ze kon. Uiteindelijk is Caeley 14de geworden.


In de laatste wedstrijd turnden Wendy en Mylou onze pupil D2 meiden. Zei begonnen op de brug en hadden er super veel zin in, dit is Mylou en Wendy hun sterkste onderdeel en hebben dit ook waar gemaakt, Ze eindigden allebei heel hoog. dit was dus al een goed begin voor hun. Vervolgens gingen we door naar de Balk, hier waren ze allebei heel zenuwachtig voor waardoor ze kleine foutjes maakten maar hebben verder een super oefening neergezet. Hierna kwam vloer hier liet Wendy een goeie oefening zien, Mylou vergat helaas 2 onderdelen en kreeg hiervoor 3 punten in mindering. Als laatste onderdeel kwam sprong dit ging heel goed, Wendy haar handstand was mooi recht en bleef zich goed aanspannen. Mylou die was iets te snel en bleef niet zo lang in de handstand staan voor de handstand platval. Wendy is 13de geworden en Mylou 15de.
In die zelfde wedstrijd turnde ook Dychelen die begon op sprong, hier liet ze gelijk zien waarom ze mee deed in deze wedstrijd en werd hierop 1ste! hierna ging ze door naar brug, en liet ook hier een super goeie en strakke oefening zien, hierop werd ze 4de. Daarna ging ze door naar de balk en viel hier helaas 2 keer vanaf. Als laatste onderdeel had ze de vloer, hier liet ze een prima uitvoering zien maar helaas net niet genoeg om nog een podiumplek te krijgen want ze werd uiteindelijk 4de!

Aan het einde van deze dag mogen alle meiden die mee hebben gedaan aan deze wedstrijden super trots zijn op zichzelf!

jun 06

Open Groninger Acro Kampioenschappen!

Zaterdag 3 juni was de eerste dag van het OGK toernooi, waar we met 8 teams vertegenwoordigd waren. In de ochtendwedstrijd kwamen de E senior trio’s en E junior duo’s in actie. Gelegenheidsduo Merel en Noelle (hun andere acropartner kon niet meedoen), hebben in korte tijd een prachtige oefening ingestudeerd en op deze wedstrijd werd dat beloond met een 4e plek. Teams Katja, Melissa en Lieke en Jade, Ilse en Leyan lieten hun mooiste oefeningen zien tot nu toe in het seizoen, en haalden daarmee de 4e en 2e plek!! De teams waren erg aan elkaar gewaagd, want de scores lagen erg dicht bij elkaar.
In de tweede wedstrijd waren de E junior duo’s 1 aan de beurt. Juna en Jutta mochten als eerste van de hele middagwedstrijd beginnen. Ze hadden een prachtige oefening, maar door een vergissinkje bij een onderdeel werd deze niet geteld. Toch wisten ze ondanks dat nog 8e te worden van de 15! Jeltje en Anouk deden voor het eerst mee in de categorie E junior (de vorige wedstrijden E-instap) en alle ingestudeerde (moeilijkere!) onderdelen gingen goed! Ze wisten hiermee zelfs op het podium te belanden op de 3e plek. Team Dychelen en Elisa waren als laatste aan de beurt. Na weer een stralende oefening kregen zij het goud omgehangen. Daarnaast hadden zij de hoogste score van de hele middagwedstrijd en kregen daarom nog een extra presentje.
In de late middagwedstrijd kwamen nog twee teams van ons in actie, in de categorie E senior duo. Sanne en Yael lieten een hele mooie oefening zien met allerlei nieuwe onderdelen. Demi en Esmee laten het hele seizoen een stijgende lijn zien en ook dat was vandaag terug te zien, met hun hoogste score tot nu toe. Technisch konden ze zelfs meekomen met de top 3. Deze teams zijn in deze zware categorie op de 11e en 8e plek geëindigd. Top gedaan!

Op zondag 4 juni deden 5 teams van GVAV mee. In de ochtendwedstrijd kwamen de C-lijn trio`s en D-junior duo`s in actie. Floor, Floor en Marin mochten beginnen met hun balans oefening. Met technisch een hoge score eindigden ze in een sterk deelnemersveld op een keurige 8e plek. Megan en Jente zaten in hetzelfde blok en draaiden hun beste oefening van het seizoen. Van de 19 teams zaten ze met hun artistieke score zelfs in de top 4! Door verschillende kleine aftrekken eindigden ze uiteindelijk op de 12e plek.
In de middag wedstrijd mochten Floor, Floor en Marin hun tempo oefening nog laten zien. Het doel was om weer een dubbele salto in de oefening te laten zien en dat is gelukt! Omdat er nog wel wat aftrek inzat eindigden ze uiteindelijk op de 12e plek.
In de late middagwedstrijd deden de D-senioren teams mee. Olga, Eline en Pascalle draaiden hun beste oefening van het seizoen. Door 2 tijdsfouten eindigden ze in een sterk deelnemersveld op de 9e plek. Team Chaja, Nadine en Esmée wisten een prachtige oefening neer te zetten met technisch sterke elementen. Dit werd dan ook beloond met een 2e plek! Team Julia, Lotte en Lara wisten de jury te overtuigen met hun mooie dans en behaalden zelfs het goud. Kortom weer een gezellig en geslaagd weekend voor GVAV! En een mooie oefening voor de teams die volgende week mee doen in de landelijke finale!

mei 17

Floor, Floor en Marin in de halve finale C Lijn!

Zondag 14 mei stonden Floor Leffers, Floor Grefte en Marin in de halve finale om zich te plaatsen voor het Clijn NK!! Ze hebben voor het eerst een dubbele salto laten zien! Helaas is het C-lijn trio niet door naar het NK, maar ze hebben wel hele mooie oefeningen neergezet! Hier de tempo oefening met dubbelsalto:

Helaas is het C-lijn trio Floor, Floor en Marin niet door naar het NK, maar ze hebben wel hele mooie oefeningen neergezet! Hier de tempo oefening met dubbelsalto?? #eerstedubbelGVAV

Geplaatst door GVAV-Rapiditas Gymnastiek op zondag 14 mei 2017

 

 

 

mei 17

1e Wedstrijd voor NTS C!

Op zaterdag 13 mei waren de NTS C wedstrijden in Bellingwolde.
In de eerste wedstrijd turnden Caeley en Jasmijn (pupil 2 D2). Ze begonnen op sprong waar Jasmijn heel sterk begon. Op dit onderdeel werd ze dan ook 1e! Op de brug herpakte Caeley zich ontzettend goed na een val bij het inturnen. Beide meiden lieten een mooie oefening zien. Jasmijn behaalde op brug zelfs de 2e score! Toen nog balk en vloer, de sterke kanten van Caeley! Op balk behaalde ze de hoogste score en op vloer de 4e score. Jasmijn weer heel keurig 9e en Caeley stond zelfs op het podium, ze werd 3e! Op 10 juni mag Caeley de finale turnen.

In de eerste wedstrijd turnden ook Lynn, Bibi, Yael en Berdien. Dit verslag volgt.

In de tweede wedstrijd mochten Mylou, Noa en Wendy (pupil 1 D2) laten zien wat ze konden! Ze begonnen op balk en Noa was als allereerste aan de beurt. Van de spanning viel ze er helaas 3x vanaf. Bij Wendy en Mylou ging dit beter. Wendy werd op balk 5e en Mylou haalde zelfs de hoogste score! Gelukkig kon Noa het goedmaken op vloer, hier turnde ze even de 2e score bij elkaar! Wendy liet op vloer helaas kostbare punten liggen. Na de vloer de sprong. De drie meiden lieten een goede sprong naar kunnen zien en Wendy haalde hier zelfs de hoogste score van alle meiden! Ook brug ging goed bij alle drie. Wendy haalde hier de 2e score en Mylou zelfs de hoogste! Al met al een goede wedstrijd voor iedereen! Noa werd 8e, Wendy 6e en Mylou mocht het podium beklimmen, 1e en daarmee een plaats in de finale.

In de derde wedstrijd mochten de mini instappers turnen (D2). Ze waren over 2 groepjes verdeeld. Demi, Teuntje en Cherissa begonnen op vloer. Teuntje beet het spits af, ze vergat helaas iets waardoor haar score aan de lage kant was. Cherissa en Demi turnden deze oefening naar kunnen en Demi behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel. Op de sprong liet Demi een handstandplatval zien en Teuntje en Cherissa een mooie zweefrol. Op de brug lieten deze meiden een brugoefening zien naar eigen kunnen. Tot slot de balk, altijd spannend. Teuntje mocht als eerste en behaalde de 11e score. Daarna mocht Demi, met een mooie handstand en helaas een koprol naast de balk behaalde zij de 5e score. Cherissa haalde eruit wat erin zat en haalde de hoogste score van de 15 mini instappers. Teuntje werd 13e, Cherissa greep net naast een finaleplaats met de 7e plaats en Demi werd 1e en is hiermee door naar de finale!
In deze wedstrijd turnden ook mini instappers Nora, Salma, Marije en Juna. Het verslag van deze dames volgt!

mei 11

Record aan finale plekken D/E lijn!

Zondag 7 mei was de halve finale van acro D/E lijn. Zes teams van GVAV Rapiditas gymnastiek hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd!

In de ochtend deden Dychelen en Elisa mee bij de E-junioren duo`s. Met een mooie oefening was het tot de laatste oefening spannend of er een medaille in zat. Uiteindelijk mochten ze het podium betreden op de 3e plek!! En wisten ze zich zo te plaatsen voor de finale!

In wedstrijd 2 deden twee E-senioren trio`s mee. Team Jade, Ilse en Leyan en team Melissa, Katja en Lieke. Melissa, Katja en Lieke draaiden een fantastische oefening! Helaas door een klein wiebeltje was het niet genoeg voor een finaleplek. Wel werden deze dames heel keurig 8e van de 16 teams. Team Jade, Ilse en Leyan werden heel netjes 3e!! En hebben zich hiermee geplaatst voor de finale.

Bij de categorie D-senioren hadden 3 teams van GVAV zich geplaatst. Als eerste mochten Eline, Olga en Pascalle hun oefening laten zien. Met tot nu toe hun beste oefening in een sterk deelnemersveld van 18 teams, was het tot de laatste minuut spannend of ze de finale zouden gaan halen. En dit deden ze!

Team Nadine, Esmée en Chaja draaiden de beste oefening van hun seizoen en dit werd dan ook beloond met een hoge score. Deze dames kregen dan ook het zilver omgehangen!

Team Julia, Lotte en Lara lieten een prachtige oefening zien! Door een klein tijdsfoutje kwamen ze net naast het podium op de 4e plek terecht. Al deze 3 teams hebben zich geplaatst voor de finale op 10 juni in Zwolle!

Een record voor GVAV met in totaal 5 finale plekken in de D/E lijn!

mei 08

Mooie resultaten voor NTS B in het Alfa-college!

In de eerste wedstrijd turnde Jenthe (mini instap d1) een goede wedstrijd met elementen die veel beter gingen dan de vorige keer. Met name de koprol op balk en de overslag op vloer waren hoogtepunten. Ze werd 1e.
Pascalle, Sharina en Claire (pupil 2 d1) deden het ook heel goed. Claire liet zien dat ze sinds de vorige wedstrijd goed vooruit is gegaan. De radslag op balk ging fantastisch! Sharina en Pascalle turnden naar kunnen en stonden beide weer op het podium. Pascalle werd 2e en Sharina 3e. Jenthe, Pascalle en Sharina behaalden een finaleplaats. 

In de tweede wedstrijd turnde Jente (junior F) na een blessure haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Dit ging boven verwachting goed! Ze beklom het podium zelfs op de hoogste plaats! Doordat ze maar 1 wedstrijd heeft geturnd kon ze zich niet plaatsen voor de finale.
Lieke, Aimee, Jade en Chanelle (pupil 1 d1) turnden ook in de tweede wedstrijd. Jade liet zien dat ze een keer meer is gaan trainen door een geweldige balkoefening! Vandaag werd ze 5e, super netjes! Helaas was het in totaal niet genoeg voor een finale plaats. Aimee had vandaag haar dag niet helemaal, her en der liet ze puntjes liggen die de vorige keer wel werden meegenomen. Vandaag werd ze 9e, maar de finaleplaats is binnen!! Lieke turnde heel goed, maar vergat op balk een draaitje. Dit zorgde ervoor dat ze net naast het podium stond, ze werd 4e. Wel bemachtigde ze haar finaleplaats! Chanelle liet de vorige wedstrijd wat punten liggen en maakte dat vandaag even goed! Bijna alles ging perfect! Ze werd vandaag 1e en heeft ook een finaleplaats! 

In de derde wedstrijd kwamen Sanne en Juul (jeugd 2 G) in actie! De meiden hadden er zin in maar helaas ging balk niet zoals gepland. De meiden vielen beide 3 keer maar hielden zich sterk. Ze herpakten zich goed en lieten mooie vloeroefeningen zien! Helaas ging een sprong van Juul ook nog mis maar daarna heeft ze haar punten weer wat opgehaald met een mooie brugoefening. Sanne liet twee goede sprongen zien en ook brug ging naar kunnen. Sanne eindigde op een 9e plek en Juul werd 12e.

In de laatste wedstrijd turnden Indy en Kiki (jeugd 1 D2). Indy had een hele goede wedstrijd en werd op sprong 4e en op balk 5e! Ook op de andere toestellen was ze erg stabiel. Een grote vooruitgang sinds de vorige wedstrijd! Kiki heeft weer een hoop geleerd en het ging net weer wat beter dan de vorige wedstrijd. Helaas op brug een wat minder hoge score maar voor de rest had ze een prima wedstrijd geturnd. Kiki werd 13e en Indy heel netjes 6e! Echt om trots op te mogen zijn.

In de andere baan turnden Chaja en Dychelen (jeugd 1 D1). Zij begonnen heel goed op sprong, waar Dychelen de 3e score pakte met een mooie 1/2 in 1/2 uit. Ook op brug turnden ze beide mooie foutloze oefeningen, bij Chaja lukte de kip dit keer ook en werd 2e op dit toestel. Balk is en blijft altijd spannend en de vorige wedstrijd ging dit onderdeel niet zo goed. Gelukkig bleek Dychelen dit keer staan als een huis en dit werd beloond met de hoogste score. Chaja viel helaas van de balk af en maakte een foutje bij de afsprong. Op vloer herpakte Chaja zich heel goed en liet een topoefening zien, ook hier had ze de 2e score. Dychelen maakte een paar foutjes op vloer waardoor haar score wat tegenviel. De meiden waren erg aan elkaar gewaagd. Chaja werd net 4e en Dychelen 3e! Beide behaalden een plaats in de finale.

Oudere berichten «