«

»

mei 08

Mooie resultaten voor NTS B in het Alfa-college!

In de eerste wedstrijd turnde Jenthe (mini instap d1) een goede wedstrijd met elementen die veel beter gingen dan de vorige keer. Met name de koprol op balk en de overslag op vloer waren hoogtepunten. Ze werd 1e.
Pascalle, Sharina en Claire (pupil 2 d1) deden het ook heel goed. Claire liet zien dat ze sinds de vorige wedstrijd goed vooruit is gegaan. De radslag op balk ging fantastisch! Sharina en Pascalle turnden naar kunnen en stonden beide weer op het podium. Pascalle werd 2e en Sharina 3e. Jenthe, Pascalle en Sharina behaalden een finaleplaats. 

In de tweede wedstrijd turnde Jente (junior F) na een blessure haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Dit ging boven verwachting goed! Ze beklom het podium zelfs op de hoogste plaats! Doordat ze maar 1 wedstrijd heeft geturnd kon ze zich niet plaatsen voor de finale.
Lieke, Aimee, Jade en Chanelle (pupil 1 d1) turnden ook in de tweede wedstrijd. Jade liet zien dat ze een keer meer is gaan trainen door een geweldige balkoefening! Vandaag werd ze 5e, super netjes! Helaas was het in totaal niet genoeg voor een finale plaats. Aimee had vandaag haar dag niet helemaal, her en der liet ze puntjes liggen die de vorige keer wel werden meegenomen. Vandaag werd ze 9e, maar de finaleplaats is binnen!! Lieke turnde heel goed, maar vergat op balk een draaitje. Dit zorgde ervoor dat ze net naast het podium stond, ze werd 4e. Wel bemachtigde ze haar finaleplaats! Chanelle liet de vorige wedstrijd wat punten liggen en maakte dat vandaag even goed! Bijna alles ging perfect! Ze werd vandaag 1e en heeft ook een finaleplaats! 

In de derde wedstrijd kwamen Sanne en Juul (jeugd 2 G) in actie! De meiden hadden er zin in maar helaas ging balk niet zoals gepland. De meiden vielen beide 3 keer maar hielden zich sterk. Ze herpakten zich goed en lieten mooie vloeroefeningen zien! Helaas ging een sprong van Juul ook nog mis maar daarna heeft ze haar punten weer wat opgehaald met een mooie brugoefening. Sanne liet twee goede sprongen zien en ook brug ging naar kunnen. Sanne eindigde op een 9e plek en Juul werd 12e.

In de laatste wedstrijd turnden Indy en Kiki (jeugd 1 D2). Indy had een hele goede wedstrijd en werd op sprong 4e en op balk 5e! Ook op de andere toestellen was ze erg stabiel. Een grote vooruitgang sinds de vorige wedstrijd! Kiki heeft weer een hoop geleerd en het ging net weer wat beter dan de vorige wedstrijd. Helaas op brug een wat minder hoge score maar voor de rest had ze een prima wedstrijd geturnd. Kiki werd 13e en Indy heel netjes 6e! Echt om trots op te mogen zijn.

In de andere baan turnden Chaja en Dychelen (jeugd 1 D1). Zij begonnen heel goed op sprong, waar Dychelen de 3e score pakte met een mooie 1/2 in 1/2 uit. Ook op brug turnden ze beide mooie foutloze oefeningen, bij Chaja lukte de kip dit keer ook en werd 2e op dit toestel. Balk is en blijft altijd spannend en de vorige wedstrijd ging dit onderdeel niet zo goed. Gelukkig bleek Dychelen dit keer staan als een huis en dit werd beloond met de hoogste score. Chaja viel helaas van de balk af en maakte een foutje bij de afsprong. Op vloer herpakte Chaja zich heel goed en liet een topoefening zien, ook hier had ze de 2e score. Dychelen maakte een paar foutjes op vloer waardoor haar score wat tegenviel. De meiden waren erg aan elkaar gewaagd. Chaja werd net 4e en Dychelen 3e! Beide behaalden een plaats in de finale.