«

»

jun 13

Prachtige resultaten in de finale voor NTS B en C!

Zaterdag 10 juni mochten een heel aantal GVAV turnsters laten zien wat ze konden in de finale voor NTS C en B. In de eerste wedstrijd deed een grote groep turnsters van GVAV mee. Jenthe liet zien wat ze kon bij de mini instappers D1. Ze begon op haar favoriete onderdeel, brug. Dat ging heel goed! Toen de balk, Jenthe was iets te voorzichtig en dat was te zien aan de hoogte van haar sprongen en handstand. Hier liet ze dus iets liggen. Op de vloer was ze bang dat ze iets vergeten was, maar dat bleek niet zo te zijn. Ze turnde een mooie score bij elkaar! Tot slot de sprong, daar is Jenthe heel goed in en ze haalde dan ook de hoogste score van de 5 mini instappers. Bij de prijsuitreiking mocht ze een medaille in ontvangst nemen, 3e in de finale, een goed seizoen voor Jenthe! 
Ook Lieke, Aimee, Jade en Chanelle turnden in deze wedstrijd. Zij begonnen op sprong en lieten alle 4 mooie sprongen zien! Bij Lieke ging het wel erg goed, zij had de hoogste score van alle 13 pupillen 1 D1. Daarna turnden ze hun brugoefening. Bij Jade lukte het ophurken helaas niet, maar ondanks dat bleef er nog een redelijke score over! Daarna balk, altijd even spannend. Bij de een ging dat beter dan bij de ander. Lieke behaalde hier een hele knappe 2e score. Het leek helemaal haar dag te zijn na de eerste 3 onderdelen! Tot slot de vloer. Dit ging bij ieder naar kunnen! Dit is helemaal Chanelle haar onderdeel, ze behaalde een enorm hoge score van 14.850!! Daarmee werkte ze zichzelf een heleboel plaatsen omhoog, ze werd 3e! Lieke haar dag werd beloond, zij werd 2e!! Ook Aimee en Jade mogen trots zijn op deze finale met een 9e en 12e plaats! Goed gedaan dames!
In hetzelfde groepje turnden ook Sharina en Pascalle, pupillen 2 D1. Op sprong begonnen ze met een overslag en streksalto. Met name Pascalle opende de wedstrijd hiermee heel sterk. Op brug was het even spannend, want met zo’n enorme groep turnsters inturnen bleek niet zo fijn. Sharina kon hierdoor geen salto oefenen en vond haar oefening daarna even spannend. Maar Sharina kennende deed ze haar oefening met een keurige salto! Pascalle liet op dit onderdeel helaas wat punten liggen door een val met het ophurken. Ook voor deze dames is balk altijd even een puntje. Sharina liet zich niet kennen en turnde de 1e score van alle 14 meiden bij elkaar!! Pascalle viel met de handstand en was haar oefening even kwijt. De teleurstelling was groot, maar vol goede moed ging ze naar het laatste onderdeel, vloer. Daar liet ze een fantastische oefening zien die werd beloond met maar liefst 14.500 punten, de hoogste score! Daarmee werkte ze zich nog op tot een hele knappe 4e plaats. Heel goed gedaan! Sharina behaalde zelfs een medaille, 3e!! Gefeliciteerd!!
Berdien en Yael ieten beide zien wat ze konden bij de instappers D2. Ze begonnen op de vloer en waren allebei best wel zenuwachtig en dit was te zien in hun oefening in hun bewegingen. Yael is helaas 1 sprongetje vergeten waardoor ze min punten kreeg, verder hebben ze een goede oefening neergezet. hierna gingen we door met sprong hierbij sprongen ze allebei een mooie sprong, 2 keer een handstand platsla. Toen gingen we door naar de brug, de favoriet van de 2 meiden. hier hebben ze allebei super goed hun best op gedaan en hingen van alle meiden het langt aan de stok na de koprol voorover. Als allerlaatste onderdeel hadden ze balk. Hiervoor waren beide dames erg zenuwachtig omdat ze bang waren om eraf te vallen, Berdien werd op dit onderdeel eerste met een score van wel 13.533!! Yael viel er helaas 1 keer af maar heeft zich super goed herpakt. Berdien viel net buiten de prijzen met een 4de plek en Yael werd 26ste.

In de 2de wedstrijd mochten onze Mini instappers van D2 zichzelf laten zien hierin deden Nora, Demi en Cheryssa mee. We begonnen op de balk dit ging bij alle dames erg goed op een paar kleine foutjes na.
Vervolgens kwam vloer hier werd Demi 4de op en het ging ook super goed bij haar. Nora was ook erg op dreef alleen ging iets te snel door haar oefening heen waardoor ze sommige onderdelen iets minder netjes deed. Cheryssa was een halve draai heen en weer terug vergeten op de vloer waardoor ze 4 hele strafpunten kreeg.
Hierna kwam de sprong dit ging erg goed alleen alle 3 stonden ze niet helemaal recht in de handstand.
Als laatste onderdeel hadden de meiden de brug dit vonden de meeste hun leukste onderdeel, hierin hebben ze meiden laten zien wat ze konden. Uiteindelijk is Cheryssa 17de geworden. Nora is 8ste geworden en Demi is 6de geworden.
In dit zelfde groepje turnde ook Caeley mee onze Pupil 2 D2. Ook Caeley begon op de balk, tijdens haar oefening is ze helaas 1 x gevallen met de radslag en is ze een sprongetje vergeten wat ervoor heeft gezorgd dat ze 2 punten in de mindering heeft gekregen. Vervolgens had Caeley vloer hier ging ze super goed op en is ze uiteindelijke 6de geworden. Bij de sprong moest Caeley heel erg wennen omdat de kast lager was dan de hoogte waar ze normaal op traint dit was helaas ook te zien in de sprong die ze deed. Ondanks het hoogte verschil heeft ze de sprong gewoon gedaan! Als laatste onderdeel brug, in dit onderdeel heeft Caeley laten zien wat ze kon. Uiteindelijk is Caeley 14de geworden.


In de laatste wedstrijd turnden Wendy en Mylou onze pupil D2 meiden. Zei begonnen op de brug en hadden er super veel zin in, dit is Mylou en Wendy hun sterkste onderdeel en hebben dit ook waar gemaakt, Ze eindigden allebei heel hoog. dit was dus al een goed begin voor hun. Vervolgens gingen we door naar de Balk, hier waren ze allebei heel zenuwachtig voor waardoor ze kleine foutjes maakten maar hebben verder een super oefening neergezet. Hierna kwam vloer hier liet Wendy een goeie oefening zien, Mylou vergat helaas 2 onderdelen en kreeg hiervoor 3 punten in mindering. Als laatste onderdeel kwam sprong dit ging heel goed, Wendy haar handstand was mooi recht en bleef zich goed aanspannen. Mylou die was iets te snel en bleef niet zo lang in de handstand staan voor de handstand platval. Wendy is 13de geworden en Mylou 15de.
In die zelfde wedstrijd turnde ook Dychelen die begon op sprong, hier liet ze gelijk zien waarom ze mee deed in deze wedstrijd en werd hierop 1ste! hierna ging ze door naar brug, en liet ook hier een super goeie en strakke oefening zien, hierop werd ze 4de. Daarna ging ze door naar de balk en viel hier helaas 2 keer vanaf. Als laatste onderdeel had ze de vloer, hier liet ze een prima uitvoering zien maar helaas net niet genoeg om nog een podiumplek te krijgen want ze werd uiteindelijk 4de!

Aan het einde van deze dag mogen alle meiden die mee hebben gedaan aan deze wedstrijden super trots zijn op zichzelf!