«

»

jun 06

Open Groninger Acro Kampioenschappen!

Zaterdag 3 juni was de eerste dag van het OGK toernooi, waar we met 8 teams vertegenwoordigd waren. In de ochtendwedstrijd kwamen de E senior trio’s en E junior duo’s in actie. Gelegenheidsduo Merel en Noelle (hun andere acropartner kon niet meedoen), hebben in korte tijd een prachtige oefening ingestudeerd en op deze wedstrijd werd dat beloond met een 4e plek. Teams Katja, Melissa en Lieke en Jade, Ilse en Leyan lieten hun mooiste oefeningen zien tot nu toe in het seizoen, en haalden daarmee de 4e en 2e plek!! De teams waren erg aan elkaar gewaagd, want de scores lagen erg dicht bij elkaar.
In de tweede wedstrijd waren de E junior duo’s 1 aan de beurt. Juna en Jutta mochten als eerste van de hele middagwedstrijd beginnen. Ze hadden een prachtige oefening, maar door een vergissinkje bij een onderdeel werd deze niet geteld. Toch wisten ze ondanks dat nog 8e te worden van de 15! Jeltje en Anouk deden voor het eerst mee in de categorie E junior (de vorige wedstrijden E-instap) en alle ingestudeerde (moeilijkere!) onderdelen gingen goed! Ze wisten hiermee zelfs op het podium te belanden op de 3e plek. Team Dychelen en Elisa waren als laatste aan de beurt. Na weer een stralende oefening kregen zij het goud omgehangen. Daarnaast hadden zij de hoogste score van de hele middagwedstrijd en kregen daarom nog een extra presentje.
In de late middagwedstrijd kwamen nog twee teams van ons in actie, in de categorie E senior duo. Sanne en Yael lieten een hele mooie oefening zien met allerlei nieuwe onderdelen. Demi en Esmee laten het hele seizoen een stijgende lijn zien en ook dat was vandaag terug te zien, met hun hoogste score tot nu toe. Technisch konden ze zelfs meekomen met de top 3. Deze teams zijn in deze zware categorie op de 11e en 8e plek geëindigd. Top gedaan!

Op zondag 4 juni deden 5 teams van GVAV mee. In de ochtendwedstrijd kwamen de C-lijn trio`s en D-junior duo`s in actie. Floor, Floor en Marin mochten beginnen met hun balans oefening. Met technisch een hoge score eindigden ze in een sterk deelnemersveld op een keurige 8e plek. Megan en Jente zaten in hetzelfde blok en draaiden hun beste oefening van het seizoen. Van de 19 teams zaten ze met hun artistieke score zelfs in de top 4! Door verschillende kleine aftrekken eindigden ze uiteindelijk op de 12e plek.
In de middag wedstrijd mochten Floor, Floor en Marin hun tempo oefening nog laten zien. Het doel was om weer een dubbele salto in de oefening te laten zien en dat is gelukt! Omdat er nog wel wat aftrek inzat eindigden ze uiteindelijk op de 12e plek.
In de late middagwedstrijd deden de D-senioren teams mee. Olga, Eline en Pascalle draaiden hun beste oefening van het seizoen. Door 2 tijdsfouten eindigden ze in een sterk deelnemersveld op de 9e plek. Team Chaja, Nadine en Esmée wisten een prachtige oefening neer te zetten met technisch sterke elementen. Dit werd dan ook beloond met een 2e plek! Team Julia, Lotte en Lara wisten de jury te overtuigen met hun mooie dans en behaalden zelfs het goud. Kortom weer een gezellig en geslaagd weekend voor GVAV! En een mooie oefening voor de teams die volgende week mee doen in de landelijke finale!