«

»

mrt 13

2 Medaille winnaars NTS-A wedstrijd!

Zaterdag 11 maart waren de NTS- A wedstrijden in Uithuizen. Een aantal GVAV- turnsters kon vandaag om verschillende redenen niet meedoen, maar gelukkig hebben we nog veel toppers over!
In de eerste ronde turnden Suus & Safira (pupil II N3), Julia (Jeugd I N4) en Marin (Junior D). Safira moest vandaag veel angsten overwinnen en heeft dat fantastisch gedaan. Op ieder toestel heeft ze iets laten zien wat ze eigenlijk niet durft. Hopelijk geeft dit vertrouwen voor de komende trainingen en wedstrijden.
Suus turnde in dezelfde categorie en was vastbesloten om niet weer zo’n gekke wedstrijd te turnen als de vorige keer.. Dat is zeker gelukt! Met name haar brugoefening ging nu zoveel beter en voor het eerst lukte de kip op een wedstrijd. Ook de andere toestellen deed ze keurig en ze eindigde dan ook op een mooie 2e plaats!
Julia begon vandaag enigszins zenuwachtig aan haar wedstrijd. Een vergeten tas hielp ook niet echt mee. Ondanks de zenuwen ging het helemaal niet gek. Op vloer dubbel flick flack gedaan, een prachtige kip en niet gevallen van de balk. Met een iets betere afwerking kan ze de volgende keer vast nog hoger komen dan de 5e plaats die ze nu haalde.
Marin begon in de andere baan voortvarend op de brug. Een mooi begin van de wedstrijd! De balk ging iets minder dan we gewend zijn, maar de score was nog oké. Op vloer haalde Marin de hoogste score van de junioren. Dat was best een verrassing voor ons. Misschien helpt haar acro- uitstraling wel mee!
Haar sprongen werden ook super hoog gewaardeerd en dit alles resulteerde (wederom) in een 1e plaats voor Marin!
Al met al een keurige wedstrijd voor deze 4 meiden.

In de laatste wedstrijd turnden de senioren Liset, Ilse en Isabel. Isabel turnde een prachtige vloer, op dit toestel behaalde ze de 3e score. Ook Ilse had een sterke vloer en Liset maakte helaas 1 val. Bij sprong ging bij alle meiden prima en na twee rondes stond Ilse zelfs even 1e. Brug is niet hun sterkste toestel maar de meiden hebben het er zonde val vanaf gebracht. Liset werd hier zelfs 4e. Op balk was Isabel een beetje haar concentratie kwijt en maakte twee vallen. Ook Liset viel hier en bij Ilse werden niet alle onderdelen geteld. Ilse werd 5e, Liset 11e en Isabel 12e. Niet alles ging zoals gehoopt maar al met al hebben ze prima geturnd.

In de andere baan turnde Ingrid haar eerste wedstrijd bij GVAV. En ze deed het hartstikke goed. Op vloer liet zij een hele mooie oefening zien, hier behaalde zij de 5e score. Op sprong kan nog wat geoefend worden maar voor vandaag ging het best goed. Sinds kort kan Ingrid kip op de brug, helaas wilde deze bij de wedstrijd nèt niet lukken maar toch heel goed dat ze hem heeft geprobeerd. Als laatst turnde zij een nette oefening op balk, een paar wiebeltjes maar geen vallen en wel een hele mooie stabiele radslag! Ingrid eindigde op een 12e plek en mag heel trots zijn. Nu hard trainen om de volgende keer nog mooiere oefeningen te laten zien!