«

»

mei 17

1e Wedstrijd voor NTS C!

Op zaterdag 13 mei waren de NTS C wedstrijden in Bellingwolde.
In de eerste wedstrijd turnden Caeley en Jasmijn (pupil 2 D2). Ze begonnen op sprong waar Jasmijn heel sterk begon. Op dit onderdeel werd ze dan ook 1e! Op de brug herpakte Caeley zich ontzettend goed na een val bij het inturnen. Beide meiden lieten een mooie oefening zien. Jasmijn behaalde op brug zelfs de 2e score! Toen nog balk en vloer, de sterke kanten van Caeley! Op balk behaalde ze de hoogste score en op vloer de 4e score. Jasmijn weer heel keurig 9e en Caeley stond zelfs op het podium, ze werd 3e! Op 10 juni mag Caeley de finale turnen.

In de eerste wedstrijd turnden ook Lynn, Bibi, Yael en Berdien. Dit verslag volgt.

In de tweede wedstrijd mochten Mylou, Noa en Wendy (pupil 1 D2) laten zien wat ze konden! Ze begonnen op balk en Noa was als allereerste aan de beurt. Van de spanning viel ze er helaas 3x vanaf. Bij Wendy en Mylou ging dit beter. Wendy werd op balk 5e en Mylou haalde zelfs de hoogste score! Gelukkig kon Noa het goedmaken op vloer, hier turnde ze even de 2e score bij elkaar! Wendy liet op vloer helaas kostbare punten liggen. Na de vloer de sprong. De drie meiden lieten een goede sprong naar kunnen zien en Wendy haalde hier zelfs de hoogste score van alle meiden! Ook brug ging goed bij alle drie. Wendy haalde hier de 2e score en Mylou zelfs de hoogste! Al met al een goede wedstrijd voor iedereen! Noa werd 8e, Wendy 6e en Mylou mocht het podium beklimmen, 1e en daarmee een plaats in de finale.

In de derde wedstrijd mochten de mini instappers turnen (D2). Ze waren over 2 groepjes verdeeld. Demi, Teuntje en Cherissa begonnen op vloer. Teuntje beet het spits af, ze vergat helaas iets waardoor haar score aan de lage kant was. Cherissa en Demi turnden deze oefening naar kunnen en Demi behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel. Op de sprong liet Demi een handstandplatval zien en Teuntje en Cherissa een mooie zweefrol. Op de brug lieten deze meiden een brugoefening zien naar eigen kunnen. Tot slot de balk, altijd spannend. Teuntje mocht als eerste en behaalde de 11e score. Daarna mocht Demi, met een mooie handstand en helaas een koprol naast de balk behaalde zij de 5e score. Cherissa haalde eruit wat erin zat en haalde de hoogste score van de 15 mini instappers. Teuntje werd 13e, Cherissa greep net naast een finaleplaats met de 7e plaats en Demi werd 1e en is hiermee door naar de finale!
In deze wedstrijd turnden ook mini instappers Nora, Salma, Marije en Juna. Het verslag van deze dames volgt!